dijous, 4 de març del 2010

Riudarenes també decideix
04/03/10 02:00 - ALONSO CAMPILLO. RIUDARENES (SELVA)

Riudarenes La vostra edició de dilluns recollia un llistat de pobles que el proper dia 25-A faran la consulta popular per decidir si volem la independència de Catalunya. La plataforma Riudarenes Decideix no hi era, a l'esmentada llista, ja que la nostra adhesió a l'entitat coordinadora es en fase de tramitació. Aquest és sens dubte el motiu de l'absència del nostre poble al llistat que vàreu publicar.

En atenció al fet que Riudarenes va ser dels primers pobles, si no el primer, a rebre a la guerra del segador, i com a element engrescador dels que ja hi treballem i dels que de segur s'hi afeixaran, us demano la publicació d'aquesta carta.

Darrera actualització ( Dijous, 4 de març del 2010 02:00 )
Publicat a

El Punt Comarques Gironines 04-03-2010 Pàgina 14

dilluns, 1 de març del 2010

EL "SÍ" ESCOMBRA DE NOU A LA SEGONA ONADA DE CONSULTES AMB UN 92% DELS VOLTS I UN 21,5% DE PARTICIPACIÓ.


La votació recull 62.270 sufragis, amb vora 57.000 de vots afirmatius · El Vendrell, principal punt fosc amb poc més del 10% de participació
consultes, referèndum, autodeterminació, independència, coordinadora nacional de consultes
L'opció independentista ha tornat a arrasar a la segona onada de consultes independentistes que ha tingut lloc aquest diumenge a una vuitantena de municipis de Catalunya. Més del 92% dels sufragis s'han decantat pel "Sí" a la independència, mentre que el 4.8% ha elegit el "No". La participació ha estat de més del 21.5% al conjunt de poblacions d'aquesta segona onada, amb alts i baixos notables: a Rupit i Pruit (Osona) ha estat de més del 71%, mentre que a Palafrugell (Baix Empordà) i El Vendrell (Baix Penedès) ha estat del 12.8% i del 10.1% respectivament. En total han estat més 62.270 els ciutadans amb dret a vot (majors de 16 anys empadronats als municipis) els que han dipositat la seva butlleta a les urnes, dels quals 56.855 ho han fet per l'opció del Sí, mentre que 2.986 han optat pel No, i 1.677 pel vot en blanc, amb 186 vots nuls. Més de 62.000 vots que se sumen als gairebé 190.000 que va recollir la primera onada del darrer 13 de desembre, per fer un total de gairebé un quart de milió de vots (la gran majoria, afirmatius) en un procés electoral no oficial, sense el paraigües ni el suport de les administracions (o amb aquestes directament en contra), sense mitjans ni recursos econòmics, que fan pensar que una consulta legalment vinculant podria disposar d'una participació altíssima, i un resultat final francament disputat. Tot plegat es comenta en aquest fil dels fòrums de Racó Català.


La Coordinadora donava a quarts de nou del diumenge la primera xifra provisional de participació, un 21% amb més de 60.000 vots emesos en aquesta segona onada de consultes independentistes a una vuitantena de municipis de Catalunya. Per l'entitat les consultes marquen "un punt de no retorn" i apunten als propers passos, amb les votacions del 25-A (25 d'abril) i 20-J (20 de juny), una consulta a Barcelona i un referèndum a nivell del Principat. A El Vendrell, el municipi més poblat on s'hi organitzava una consulta, la participació ha vorejat el 10%, fet que haurà fet baixar considerablement la mitjana global. A les sis de la tarda havia votat el 19% dels que ho podien fer (21% sobre el cens oficial estatal), en total 55.128 vots, i a les dues les dades de participació eren del 13% dels ciutadans amb dret a vot (14% respecte del el cens oficial). A les consultes del 13-D la participació global va ser de gairebé el 30%, mentre que a Osona es va acostar al 42%.